ترك قرص

مجله اي در رابطه با مسائل روزمره زندگی بهداشت، روانشناسی، اعتیاد، مبلمان اداری، دکوراسیون داخلی، مد و فشن

ترك قرص

۱۵ بازديد

ترك اعتياد قرص | قرص چيست؟

قرص ها داراي مصارف پزشكي متعددي هستند كه براي طيف گسترده اي از بيماريها و اختلالات جسمي و رواني مورد استفاده قرار مي گيرند. اما متاسفانه بسياري از افراد به صورت خودسرانه و غير اصولي به مصرف قرص هاي مسكن و داروي خواب آور مبادرت مي ورزند. در همين رابطه آمارها نشان مي دهد كه تعداد بسياري از افراد در سال هاي اخير از قرص‌ هاي روانگردان و مسكن بدون نظارت پزشك استفاده مي‌كنند. به همين دليل براي جلوگيري از بروز وابستگيهاي شديدتر و اوردوز در اثر مصرف قرص براي درمان و ترك اعتياد قرص به مركز ترك اعتياد اهواز مراجعه فرماييد.

منبع : ترك اعتياد قرص

مراحل اعتياد به قرص

سوءمصرف و اعتياد به قرص مانند انواع مواد اعتياد آور ديگر داراي سه مرحله ايجاد وابستگي مي باشد. مرحله نخست وابستگي به دارو و قرص مي باشد. در مرحله بعد بدن فرد و سيستم عصبي دچار حالت تحمل و مقاومت مي شود و در نهايت مرحله اوردوز و حتي مرگ مي باشد. در همين رابطه بسياري از افراد در اثر سوء مصرف قرص جان خود را از دست مي‌دهند.

قرص ها و داروهاي اعتيادآور داراي طيف گسترده اي مي باشند، اما مهمترين آنها شامل مسكن ها است كه كدئين و مرفين از انواع شناخته شده آن مي باشند. هر كدام از اين داروها داراي خاصيت هاي آرام بخشي و مسكن هستند كه معمولاً براي دوره‌هاي كوتاه مدت توسط پزشك متخصص تجويز مي گردند. اما استفاده غير اصولي و خودسرانه از اين داروها مي تواند عوارض شديدي را براي افراد ايجاد نمايد. به طور مثال مرفين داراي عوارض بسيار زيادي است كه مي‌تواند باعث ايجاد وابستگي هاي شديد جسمي و رواني در افراد گردد.

اما مسكن‌ها داراي قدرت اعتيادآوري ذهني و رواني بسيار شديدي هستند و براي ترك اعتياد آن حتماً بايد به مركز ترك اعتياد اهواز مراجعه شود و از روش هاي بستري استفاده گردد. همانطور كه توضيح داده شد، ترك‌ اعتياد قرص داراي مراحل تخصصي متعددي است و براي ترك اعتياد آن از هر نوع و شكلي كه باشد، بايد حتماً از مراكز درماني مانند كمپ ترك اعتياد استفاده شود، تا از آسيب هاي بيشتر و عوارض قرص جلوگيري به عمل آمده و روند درمان و سم زدايي به درستي انجام شود.

انواع قرص هاي اعتياد آور

همانطور كه مي دانيم داروها و قرص ها داراي طيف گسترده‌اي هستند كه هر كدام حاوي مواد مختلفي مي باشند. اين داروها مي توانند تاثيرات مختلفي را بر سيستم عصبي و جسمي افراد ايجاد نمايند.

ترك قرص ؛ مسكن ها

به طور كلي مسكن ها داراي دو دسته قوي و ضعيف مي باشند كه بر اساس ميزان تاثيرگذاري تقسيم بندي مي گردند، اما برخي از مهمترين آنها عبارتند از :

كدئين: كدئين يكي از انواع مسكن هاي اعتياد آور است كه مصرف دوز بالاي آن مي تواند به صورت تركيبي با مخدرهاي ديگر يا الكل مورد استفاده قرار گيرد و در نهايت باعث بروز مشكلات حاد تنفسي و حتي مرگ گردد و نياز به ترك اعتياد قرص وجود دارد.

فنتانيل: يكي از داروهاي شبه مخدر مصنوعي است كه داراي قدرت اعتياد آوري بسيار بالايي است و از مرفين بسيار قوي‌تر است. مهمترين كاربرد آن خاصيت ضد درد مي باشد كه معمولا براي دردهاي بسيار شديد مورد استفاده قرار مي گيرد.

مرفين: يكي ديگر از انواع مسكن هاي بسيار قوي است كه جهت تسكين دردهاي شديد و طولاني مدت مورد استفاده قرار مي گيرد و معمولاً كاربرد كوتاه مدت ندارد. اما مصرف بي رويه و خودسرانه آن مي‌تواند باعث ايجاد اعتيادهاي شديد جسمي و رواني در افراد شود.

اكسي كدون:  داراي خاصيت ضد درد است كه مصرف خودسرانه آن باعث اعتياد مي گردد و به همين دليل بايد حتماً تحت نظارت پزشك مورد استفاده قرار گيرد.

بنزوديازپين ها

بنزوديازپين ها، داروهاي محرك و فعال كننده سيستم عصبي و رواني افراد است و معمولاً براي درمان اختلالات خواب و اختلالات اضطرابي مورد استفاده قرار مي گيرد. اين دارو داراي نام‌هاي مختلفي است و توسط شركت هاي متنوعي توليد مي گردد، اما مصرف خارج از تجويز پزشك و خودسرانه آن باعث ايجاد وابستگي هاي شديد جسمي و رواني در افراد مي‌شود. برخي از مهم ترين انواع اين دسته از داروها عبارتند از :

كلرديازپوكسايد: براي درمان اضطراب و بي خوابي مورد استفاده قرار مي گيرد.

كلونازپام: داروي ضد افسردگي ميباشد كه براي درمان انواع تشنج، شوك‌هاي ناشي از ترس و غيره مورد استفاده قرار مي گيرد.

ديازپام: داراي كاربردهاي درماني است كه براي كنترل و درمان اضطراب و تشنج مورد استفاده قرار مي گيرد و با نام واليوم در بازار شناخته مي شود.

لورازپام: جهت كنترل اضطراب و بي‌خوابي مورد استفاده دارد، اما به اين دليل كه بسيار قوي است و اثرگذاري آن نيز بالا مي باشد و مصرف خودسرانه آن باعث ايجاد وابستگي مي گردد.

ترك قرص ؛ باربيتورات ها

اين دسته از داروها داراي عملكردي شبيه به بنزوديازپين‌ ها مي‌باشند و معمولاً براي كنترل و درمان اختلالات خواب مورد استفاده قرار مي گيرند. اما مصرف بيش از حد و خودسرانه آنها مي‌تواند باعث خسارات جبران‌ ناپذيري مانند مرگ گردد. برخي از انواع آنها عبارتند از:

  • اموباربيتال
  • فنوباربيتال
  • پنتوباربيتال
  • سكوباربيتال

محرك ها

اين دسته از داروها معمولاً براي تحريك و افزايش عملكرد سيستم عصبي و فيزيكي افراد مورد استفاده قرار مي گيرند و باعث تشديد ترشح دوپامين در مغز مي گردند. عموماً اين گروه از داروها براي اختلالات كم توجهي و بيش فعالي توسط پزشك تجويز مي شوند، اما مصرف خودسرانه آن مانند ساير مواد محرك مي تواند باعث ايجاد وابستگي هاي شديد ذهني و رواني در افراد شود و نياز به ترك قرص را بوجود مي آورد. برخي از انواع محرك ها را در ادامه معرفي خواهيم نمود.

آمفتامين ها: براي درمان بيش فعالي توسط پزشك مورد استفاده قرار مي گيرد و به افراد تجويز مي‌شود، اما اين دسته از داروها به اشكال غير قانوني نيز يافت مي‌شوند و خصوصياتي مشابه كوكائين دارند و بسيار اعتيادآور مي باشند. برخي از انواع آمفتامين هاي نسخه‌اي عبارتند از:

  • آدرال
  • بنزدرين
  • دگزامفتامين

ترك قرص

همانطور كه پيشتر توضيح داده شد، اين دسته از قرص ها مي توانند بسيار اعتياد آور بوده و مصرف مداوم آنها باعث ايجاد وابستگي هاي شديد ذهني، رواني و جسمي در افراد گردد. از طرف ديگر قطع مصرف ناگهاني آن مي‌تواند عوارض شديدي را به افراد تحميل نمايد، به همين دليل توصيه مي كنيم براي ترك اعتياد قرص از روش هاي بستري ميان مدت در مركز ترك اعتياد اهواز استفاده كنيد تا روند درمان تحت نظارت مشاورين و متخصصين اعتياد و بر اساس متدهاي درماني استاندارد صورت گيرد.

خدمات درماني و سم زدايي مركز ترك اعتياد اهواز

ترك قرص و درمان اعتياد به آن به شكل سم زدايي تدريجي و استاندارد مي باشد كه به صورت بستري در يك دوره درماني زير نظارت متخصصين اعتياد انجام مي‌پذيرد. درمان اعتياد در مركز ترك اعتياد اهواز تحت نظارت متخصصين ترك اعتياد، روان شناسان و روان درمانگران اعتياد مي باشد.

افراد با مراقبت هاي شبانه روزي توسط مددياران حاضر در مركز علاوه بر طي كردن مراحل درماني اوليه مي توانند بهترين نتيجه را از ترك اعتياد بدون بازگشت نيز تجربه نمايند. كمپ ترك اعتياد اهواز با امكانات مناسب و استاندارد درماني و اقامتي شرايطي را فراهم كرده تا افراد بتوانند مراحل درماني خود را با موفقيت سپري كنند. ضمناً اين مركز درمان اعتياد با همكاري مركز ترك اعتياد زنان تمامي امكانات رفاهي، درماني و آموزشي را براي ترك اعتياد بانوان نيز فراهم آورده است.

سوالات متداول

آيا مصرف قرص باعث اعتياد مي شود؟
مصرف قرص هاي مسكن و مخدر مانند انواع ديگر داروها و مواد اعتياد آور كه به صورت خودسرانه مصرف مي شوند مي تواند باعث ايجاد وابستگي هاي شديد ذهني رواني و جسمي در افراد گردد.

آيا ترك اعتياد قرص را ميتوان در خانه انجام داد؟
خير. اعتياد به قرص يكي از انواع پيچيده اعتياد به مواد مصرفي است كه قطع مصرف و ترك آن داراي پيچيدگي هاي مختلفي است به همين دليل براي جلوگيري از ايجاد عوارض بيشتر روحي و رواني و همچنين جسمي بهتر است براي ترك اعتياد قرص در مركز درمان بستري انجام شود.

 

عزيزان و همراهان ارجمند توجه داشته باشيد كه مدت زمان ترك قرص به فاكتورها و عوامل مختلفي همچون نوع و دوز ماده مصرفي، مدت زمان اعتياد و همچنين سلامت جسمي و رواني افراد بستگي دارد كه پس از انجام مشاوره هاي روانشناسي اوليه مشخص مي گردد.

 

منبع : ترك اعتياد قرص

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد