ريتالين چيست؟
ريتالين يكي از انواع داروهاي محرك سيستم عصبي و مغزي در افراد مي باشد كه در درمان برخي از اختلالات رواني و بيماريهايي مانند كمبود توجه، بيش فعالي و يا حمله هاي خواب مورد استفاده قرار مي گيرد. اما همانطور كه در مقاله ماده محرك ريتالين توضيح داده شد، استفاده غير اصولي اين ماده باعث ايجاد وابستگي رواني و اختلال در سيستم مغزي و عملكرد هورمون هاي مغز مانند دوپامين مي شود. اين ماده محرك تاثيرات مخرب بسياري را به جسم و روان افراد تحميل ميكند. در حقيقت مصرف خودسرانه اين داروي مخدر مي تواند باعث ايجاد وابستگي ذهني، رواني و جسمي در افراد شده و باعث به وجود آمدن اعتياد گردد.
منبع : ترك اعتياد ريتالين
مصرف خودسرانه و غير اصولي ريتالين مي تواند باعث ايجاد عوارض جبران ناپذيري براي فرد گردد. برخي از مهمترين اين عوارض عبارتند از:
- تيك
- تهوع
- سرگيجه
- بي خوابي
- تحريك پذيري
- كاهش اشتها
- عفونت ويروسي
آيا ريتالين اعتياد آور است؟
همانطور كه ميدانيم ريتالين يكي از انواع داروهاي مورد استفاده توسط پزشكان براي مصارف دارويي و درماني مي باشد كه از آن به صورت محدود و در بازه هاي زماني مشخص استفاده ميشود. اما هنگامي كه افراد به صورت خودسرانه و بدون نظارت پزشك از ريتالين استفاده ميكنند به مرور دچار وابستگي هاي شديد ذهني و رواني به اين داروي محرك ميشوند. به طور مثال بسياري از محصلين و دانشجويان در زمان امتحانات و براي كاهش خواب در شب امتحان از اين دارو استفاده مي كنند، اما پس از مدتي به مصرف ريتالين وابسته شده و به آن اعتياد پيدا ميكنند. در چنين حالتي براي ترك اعتياد ريتالين لازم است افراد به مركز ترك اعتياد مراجعه كنند و براي دريافت كمك هاي تخصصي اقدام نمايند.
پروسه ترك ريتالين
مصرف ريتالين بر روي سيستم عصبي مركزي و مغز افراد تاثيرات مخربي مي گذارد. به همين دليل روند درمان و ترك اعتياد ريتالين بايد تحت نظارت روانشناسان و مشاورين متخصص اعتياد و درمان هاي حرفهاي انجام پذيرد. در همين رابطه مركز ترك اعتياد اهواز با ارائه خدمات مشاوره روانشناسي و همچنين استفاده از كادر درماني متخصص و حرفه اي به سلامت رواني و جسماني افراد كمك كرده و آنها را در مسير بهبودي و درمان قرار ميدهد. پروسه هاي درماني در مركز درمان اعتياد بر پايه اصلاح چارچوب هاي ذهني و ايجاد نگرش هاي صحيح كه باعث جلوگيري از مصرف مجدد مي شود، ارائه مي گردد.
مدت زمان ترك ريتالين
همانطور كه توضيح داديم، مدت زمان و درمان اعتياد انواع مواد محرك مانند ريتالين به پارامترها و فاكتورهاي مختلفي مانند شرايط جسمي و رواني بيمار، دوز مصرفي و مدت زمان اعتياد بستگي دارد. روند درمان پس از انجام مشاوره هاي روان شناسي اوليه مشخص مي گردد تا افراد بتوانند روند درمان را بدون بروز علائم آزاردهنده ترك و محروميت مانند اضطراب، افسردگي و نوسانات خلقي ديگر به انجام برسانند.
ترك ريتالين
همانطور كه پيشتر توضيح داديم، اين دارو باعث آثار تخريبي بسياري بر سيستم هاي مغزي و فعاليت هورمون ها در مغز مي گردد و به شكلي باعث ايجاد وابستگي و اعتياد مي گردد. به همين دليل ترك غير اصولي و متوقف سازي مصرف آن به صورت يكباره و بدون نظارت متخصصين ترك اعتياد ميتواند باعث صدمات مختلفي به جسم و روان افراد گردد. به همين خاطر توصيۀ اكيد ما براي بهبودي و ترك اعتياد و همچنين افزايش كيفيت زندگي پس از ترك اعتياد، استفاده از خدمات ترك اعتياد در مركز ترك اعتياد اهواز مي باشد. زيرا در اين مركز درمان اعتياد تمامي مراحل درماني تحت نظارت متخصصين با مراقبت هاي شبانه روزي انجام مي پذيرد.
خدمات درمان و سم زدايي در مركز ترك اعتياد اهواز
خدمات درمان و ترك ريتالين در كمپ ترك اعتياد اهواز به صورت سم زدايي تدريجي و استاندارد است كه در يك دوره يا چند دوره درماني به انجام مي رسد. در حقيقت درمان اعتياد در مركز ترك اعتياد اهواز تحت نظارت متخصصين ترك اعتياد، روانشناسان و مشاورين اعتياد ميباشد و افراد با دريافت مراقبتهاي شبانهروزي توسط مدد ياران حاضر در مركز، علاوه بر بازيابي سلامتي خود مي توانند بهترين نتيجه را از ترك اعتياد بدون بازگشت تجربه نمايند.
در همين رابطه كمپ ترك اعتياد اهواز با همكاري مراكز درمان اعتياد مجهز و لوكس تمامي امكانات رفاهي و اقامتي لازم و استاندارد را به عنوان بهترين و مجهزترين مركز ترك اعتياد آنلاين كشور در اختيار مددجويان خود قرار داده است.
سوالات متداول
آيا ريتالين يك ماده اعتياد آور است و باعث وابستگي مي شود؟
ريتالين يكي از انواع داروهاي محرك است كه با تغييراتي كه بر سيستم پاداش مغز مي گذارد، باعث ايجاد سرخوشي و افزايش سطح انرژي در افراد مي گردد. اين خاصيت باعث مي شود كه پس از مدتي فرد از لحاظ رواني و جسمي به شدت به اين دارو وابسته شود.
آيا براي ترك ريتالين حتماً بايد در مركز ترك اعتياد بستري شد؟
به طور حتم بله. همانطور كه مصرف ريتالين داراي عوارض چندگانه براي افراد ميباشد، قطع مصرف و ترك آن نيز به صورت خودسرانه و بدون نظارتهاي تخصصي مي تواند آثار سوء مختلفي را بر افراد تحميل نمايد. به همين دليل براي جلوگيري از ايجاد صدمات و عوارض ترك ناگهاني ريتالين بهتر است از كمك هاي تخصصي در يك مركز ترك اعتياد استاندارد كه داراي شرايط و امكانات اقامتي مناسب و مجهز مي باشد، استفاده نمود.
عزيزان و همراهان ارجمند توجه داشته باشيد كه مدت زمان ترك ريتالين به عوامل و فاكتورهاي مختلفي همچون نوع و دوز ماده مصرفي و همچنين سلامت جسمي و رواني افراد بستگي دارد كه پس از انجام مشاوره هاي روانشناسي اوليه مشخص مي گردد.
منبع : ترك اعتياد ريتالين