كراك چيست؟
كراك يكي از انواع مواد محرك است كه باعث ايجاد وابستگي هاي فكري و جسمي بسيار شديدي مي شود. به طور متوسط نيمه تاثيرات اين ماده مخدر كشنده پس از مصرف از ۸ تا ۱۵ دقيقه مي باشد كه در اين مدت بر روي سيستم عصبي مركزي افراد تاثير مي گذارد. كراك باعث تغييرات چشمگيري در عملكرد سيستم هاي عصبي و دروني افراد مانند سيستم گردش خون و اعصاب ميگردد و البته ميتواند باعث ايجاد فشار زيادي به سيستم عصبي و رواني افراد گردد.
منبع : ترك اعتياد كراك
مصرف كراك باعث تجميع مقادير زيادي از ماده دوپامين در مغز شده كه فضاي بين سلولي را به شدت تحت تاثير قرار مي دهد كه در نهايت باعث ايجاد وابستگي هاي شديد جسمي و رواني در افراد مي شود. كراك به طور عمده باعث ايجاد عوارض جبران ناپذير و به خطر انداختن سلامت افراد مي گردد. برخي از مهمترين عوارض مصرف كراك عبارتند از:
- ابتلا به بيماري هاي ريوي
- برونشيت
- تيرگي لبها
- تنگي مردمك چشم
- بي خوابي
- افسردگي
- پارانويا
- هذيان گويي
- افزايش ضربان قلب
- فشار خون
- سكته قلبي
- تشنج
- مرگ ناگهاني
دلايل اعتياد به كراك
همانطور كه در مقاله مفهوم بيماري اعتياد توضيح داده شد، اعتياد به كراك ميتواند داراي علل و عوامل زمينه ساز متعددي باشد كه برخي از آنها مي توانند محيطي، شخصيتي و يا رواني باشند. اما يكي ديگر از عوامل زمينه ساز و گرايش به مصرف ماده مخدر كراك به عوامل ژنتيكي مربوط ميشود كه با تحقيقات انجام شده مشخص شده افرادي كه در خانواده و پيشينه آنها سابقه اعتياد وجود داشته است، احتمال گرايش آنها به اعتياد بيشتر است.
وابستگيهاي فكري و رواني تنها به ماده مخدر كراك خلاصه نميشود و ممكن است افراد به انواع مواد محرك ديگر مانند كوكائين نيز گرايش پيدا كنند. اما براي پيشگيري از ابتلا به اعتياد فعال، شناخت عواملي كه ميتواند بر گرايش افراد به مصرف مواد مخدر موثر باشد مي تواند تا حدود زيادي افراد را با عوارض مهلك اعتياد آشنا كرده و به آنها كمك كند تا از مصرف مواد خودداري كنند.
ترك ماده كراك
همانطور كه توضيح داده شد، مصرف ماده مخدر كراك ميتواند باعث ايجاد وابستگي هاي شديد رواني و جسمي در افراد شده كه در نتيجه آن فرد براي رهايي و متوقف سازي اعتياد فعال به كراك بايد حتماً از خدمات روانشناختي و روان درماني استفاده كرده و با استفاده از مشاوره ترك اعتياد از عود مجدد اعتياد جلوگيري به عمل آورد.
به همين دليل توصيه ما به شما اين است كه براي ترك اعتياد به كراك حتماً به مركز ترك اعتياد اهواز كمپ به عنوان بهترين مركز ترك اعتياد آنلاين كه داراي خدمات متنوع ترك اعتياد براي افراد است، مراجعه فرماييد. اين مركز درمان اعتياد با استفاده از متخصصين و روانشناسان حاضر در مراكز همكار به افراد كمك مي كند تا با استفاده از روشهاي درماني استاندارد در كمپ ترك اعتياد اهواز به متوقف سازي كامل ماده مخدر پرداخته و بدون جايگزين كردن هيچ دارو يا ماده مخدري روند درمان خود را ادامه دهند.
قطع مصرف و ترك اعتياد كراك
يكي از مهمترين عوارض مصرف ماده مخدر كراك، اوردوز مي باشد كه در اثر شدت يافتن مصرف اين ماده مخدر اتفاق مي افتد. همانطور كه ميدانيم كه كراك بر اساس ساختار مولكولي كه دارد، تاثيرات مخرب بسياري را بر سيستم عملكردي مغز افراد وارد ميآورد و باعث وابستگي هاي شديد رواني و عصب شناختي در افراد مي گردد. در همين رابطه افراد مجبور هستند دائماً براي دستيابي به حالت نشئگي مصرف خود را افزايش دهند كه در نهايت با خطر اوردوز روبهرو ميشوند.
از طرف ديگر اعتياد و ترك كراك داراي مشكلات بسياري است و ميتواند عوارض متعددي را به فرد تحويل نمايد. در اين بين، مشكلات عصب شناختي و سيستم عصبي و همچنين علائم محروميت و ترك اعتياد در اثر قطع مصرف آن به شدت بروز پيدا ميكنند كه برخي از آنها عبارتند از :
- ضعف
- خستگي
- اضطراب و ترس
- ميل شديد به مصرف
- افسردگي هاي شديد رواني
با توجه به عوارض ياد شده لازم است تا هر فرد براي ترك ماده محرك كراك به متخصصين و درمانگران اعتياد مراجعه كرده و از مشاورين و روانشناسان در مركز ترك اعتياد اهواز كمك بگيرد.
درمان اوردوز كراك
همانطور كه ميدانيد اوردوز در اثر مصرف كراك مي تواند كشنده باشد، به همين دليل مي بايست نسبت به آن آگاهي هاي لازم را بدست آورد. مهمترين اقدامي كه در زمان مشاهده اوردوز در يك فرد معتاد بايد انجام پذيرد، ارتباط با مركز اورژانس مي باشد، زيرا به احياي قلبي و ريوي نياز است و در صورت بروز تشنج شرايط بايد كنترل شود.
از طرف ديگر در هنگام مراجعه پزشكان بايد اطلاعات دقيقي از مواد مصرفي فرد بيمار و همچنين ميزان آن در اختيار پزشك مربوطه قرار گيرد. زيرا ممكن است فرد علاوه بر مصرف كراك از ساير مواد مخدر و يا الكل نيز استفاده كرده باشد كه مي تواند روند درمان را با تغييرات مهمي روبرو كند. به طور مثال براي ترك كراك ، ممكن است نياز به شستشوي معده با استفاده از داروهاي خاص براي فرد بيمار وجود داشته باشد. به همين دليل لازم است تا اطلاعات دقيقي را در اختيار متخصصين قرار دهيد.
خدمات ترك اعتياد در مركز ترك اعتياد اهواز كمپ
همانطور كه در صفحه خدمات ترك اعتياد كراك توضيح داده شد، روشهاي درمان اعتيادي كه در مركز ترك اعتياد اهواز مورد استفاده قرار مي گيرد، داراي استاندارد هاي درماني مي باشد كه زير نظر متخصصين و روانشناسان در مراكز درمان اعتياد انجام مي پذيرد. در اين راه با استفاده از متد هاي درماني تدريجي و با استفاده از خدمات روانشناختي به فرد كمك ميشود تا بدون جايگزين كردن مواد مخدر ديگر مصرف مواد را به آهستگي و كمترين فشار قطع نمايد و در شرايط كنترل شده، روند سم زدايي خود را تحت نظارت روانشناسان و متخصصين مركز طي نمايند.
در همين رابطه بايد بدانيم كه افراد در مراكز ترك اعتياد استاندارد و همكار اهواز كمپ در شرايط استاندارد درماني قرار مي گيرند و با كمك متخصصين حاضر در مركز مي توانند روند موفقيت آميزي را تجربه نمايند و در بهترين كمپ ترك اعتياد آنلاين ايران بستري شوند.
به ياد داشته باشيد كه طول زمان ترك اعتياد كراك افراد به پارامترهاي مختلفي همچون نوع و دوز مواد اعتياد آور مصرفي بستگي دارد و هرچه ميزان شدت آسيب هاي فكري، رواني و جسمي در افراد در اثر اعتياد بيشتر باشد، ممكن است روند درمان آنها طولاني تر شود.